Ken S
  • Akron, OH
  • United States
Share on Facebook
Share
  • Blog Posts
  • Discussions (4)
  • Events
  • Photos
  • Photo Albums
  • Videos

Ken S's Discussions

Changed the starter still have same issues

Started this discussion. Last reply by Kim K Kaiser Aug 3. 13 Replies

Just purchased a 64 deville and replaced the starter on it. I was/am still having issues when it would run for a while and I would shut the car off then trying to restart the car and it would…Continue

 

Ken S's Page

Latest Activity

Kim K Kaiser replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"i can finally chime in and say,, car would start just fine cold,, but if i went out for a ride, turned off car, then tried to start again, immediately, it  would not turn over.. after about 10 or 15 minutes, it would start just fine,,, i…"
Aug 3
Ken S replied to Jason Edge's discussion Ground Strap Locations
"Can someone post the location on the engine where the right frame rail to engine attaches on the engine? I seem to not have that ground. Could be one of the issues with my starter"
Aug 1
Tony and Ginny 429 replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"Hang on to the old starter sounds like it was not your problem Good to have a spare one of those Enjoy"
Jul 30
Tony and Ginny 429 replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"The corroded wire you located sounds like a good part of your problem The negative wire is usually the problem in most of my experience-- so do replace both while you are at it Bring both wires with you to the store --to get the correct lengths…"
Jul 30
Jason Edge replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"Check All Wiring. It could truly be anything. I was out in my 2002 Escalade the other day and had went to crank it and .. lights came on and then everything was dead! Nothing, Nada! I opened the hood and felt both battery cables and the negative…"
Jul 30
Tony and Ginny 429 replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"If you able put a timing light on your engine do that and see were the timing is set at this time Your hot staring issue could be timing related The more i think about it If the timing is advanced or retarted it should be corrected only after…"
Jul 30
Jason Edge replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"The main ground strap you want to check 1st is the very large ground strap from RH frame rail to back of engine. This is the direct ground for the starter when it is cranks over. Open the hood and look over on the left and follow the frame under the…"
Jul 30
Ken S replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"So far I’ve found the wire going to the battery from the starter was completely corroded and falling apart. Guess you can’t trust the last mechanic that wrenched on it. Hope to replace it tomorrow fixes it. Also went through and fixed…"
Jul 30
Tony and Ginny 429 replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"I like using the red and green circles sold for under the battery terminals to help control the corrosion that developes in those areas Keep the top of the battery clean as to not conduct energy between the terminals The info on this tread should…"
Jul 30
Russ Austin replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"Replace the battery cables, even if they look new. Corrosion seeps into the wires causing the problem you are describing.  Then clean the ground from the starter to the frame."
Jul 30
Tony and Ginny 429 replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"Points wearing will retard the cars timing making it more difficult to start the car The engine will not fire up as quickly as if was on spec Enjoy"
Jul 30
Ken S replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"I’ll give all that a try. Thank you guys I appreciate the quick responses. I’m hoping this solves the issue. "
Jul 30
Tony and Ginny 429 replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"The main battery ground is under the battery tray --to the frame of the car Make that connection bright and shinny Grind it to clean Remove your battery terminals and clean them with a battery terminal cleaner -tool Examine the wiring to the…"
Jul 30
Clovis replied to Ken S's discussion Changed the starter still have same issues
"Check the grounds at all points of contact. Very common problem with these and any old car. Also check your timing it should be 6 to 10 degrees. Whatever spot it runs best."
Jul 30
Ken S posted a discussion

Changed the starter still have issues

Just purchased a 64 deville and replaced the starter on it. I was/am still having issues when it would run for a while and I would shut the car off then trying to restart the car and it would struggle to start. I would act as if the battery was bad but I also replaced it at the same time as the starter. I’m not sure if it’s heat soaked or the wire from the starter to the battery is bad (the wire looks fairly new) or could it be that the car is running rich which it is. Cold starts it’s fine…See More
Jul 30
Jason Edge left a comment for Ken S
"Welcome to the 63/64 Cadillac Website. This site is hosted by the CLC (Cadillac LaSalle Club) 1963/64 Cadillac Chapter. Joining the website is free to everyone, however, you must be a CLC member to join the Chapter. - Click…"
Jul 19

Profile Information

Do you own any 1963 & 1964 Cadillacs? If Yes, Year & Body Style
Yes 1964 coupe deville
Cadillac LaSalle Club Member? If Yes, Membership #?
No
1963/64 Cadillac Chapter Member?
No

Comment Wall (1 comment)

You need to be a member of 63/64 Cadillac Website to add comments!

Join 63/64 Cadillac Website

At 7:18pm on July 19, 2018, Jason Edge said…

Welcome to the 63/64 Cadillac Website.

This site is hosted by the CLC (Cadillac LaSalle Club) 1963/64 Cadillac Chapter. Joining the website is free to everyone, however, you must be a CLC member to join the Chapter. 

- Click on www.join.6364cadillac.com for more information on joining the 1963/64 Cadillac Chapter and the Cadillac LaSalle Club

Be sure and check out all the links and pages and make yourself at home. The Help Page at www.help.6364cadillac.com will have links to many useful articles and information about our Cadillacs.

 
 
 

Photos

  • Add Photos
  • View All

Forum

64 driver tail light not working

Started by Kevin in 1963/64 Cadillac Specific Discussion. Last reply by Kevin 16 hours ago. 5 Replies

My driver side tail light does not work. The lights on the fin works, passenger side works. Check the fuses everything looks good. Should I follow the wire from the tail light and where does it run…Continue

Current 1963/64 Cadillac Listings on eBay

Started by Jason Edge in For Sale. Last reply by Jason Edge 21 hours ago. 0 Replies

To see all 1963/64 Cadillacs Listed on eBay in the USA…Continue

Tags: ebay

Blog Posts

Brakes Went Out

Posted by Christopher Codd on August 8, 2018 at 8:25am 18 Comments

My '64 Cadillac DeVille had been sitting for awhile while I was travelling this summer and when I came home it had some issues starting. After replacing the plugs and the ignition coil, it was running better than it had in a long time but the brakes were sticking. I noticed the brake pedal was traveling a little farther than usual when slowing down. Soon after I noticed a hissing noise coming from around the brake pedal. Then I lost the brakes pretty much completely. I couldn't find any…

Continue

Tom and Dwight's excellent 64 Fleetwood tales

Posted by Norman Silverman on July 29, 2018 at 2:52pm 1 Comment

Wow, what a great recitation of events-and what a magnificent restoration. 

Thanks for providing a most pleasurable read.

Norm

Comfortron AC trouble shooting

Posted by Norman Silverman on July 23, 2018 at 8:54pm 5 Comments

OK, here we go.....

I got the book to troubleshoot the system. INDISPENSABLE to this effort. 

As I do a cursory exam, I see that the AC RECIRC SOLENOID is Cracked (the WHITE one in the engine compartment coming out of the HVAC body with two vacuum hoses on it). I tried to patch it up (cracked all around the base), but it does not look like it will hold. 

PLEASE TELL ME THAT REPLACING THIS PART IS NOT AS DIFFICULT AS I THINK IT IS, But I think it is a bear to…

Continue

A/C Issue / Stumped !

Posted by Dana G Cooper on July 23, 2018 at 6:29pm 37 Comments

My 63 CDV factory A/C was trash so I replaced every part in the system and converted to R134 . I also installed a STV bypass kit which eliminated the STV all together and converted the system to a cycling system.  I vacumed and charged the system with 36oz of 134. The system is cycling as it should and the pressures are right at 250 high side, cycle off at 25lbs and cycle back on at about 35lbs. It is making plenty of water on the low side hoses and evaporator drain. There is very good air…

Continue

Videos

  • Add Videos
  • View All

© 2018   Created by Jason Edge.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service