Hey everyone, the rear end of my 63 coupe has a loose feeling to it, almost like riding on jello.  I’ve replaced the shocks, the trailing arm bushings, upper control arm bushings, upper control arm ball joint, driveshaft center support,and transmission mount, to no avail.  All but 2 body mounts look to be in really good shape, the 2 in question are completely deteriorated with a bolt that just spins around,  I have them circled in the photo, do you think that these would cause my problem?

    Also the shop manual shows the bushing as an “F” the bushing in this location on my car definitely looks more like a “B” , does anyone know the history and purpose behind this mount? I noticed that it’s not on the previous years.

Any help would be appreciated, thank you.

Phil.

Views: 94

Attachments:

Reply to This

Replies to This Discussion

All trailing arm bushings—— sold on the market  today have about a 600 mile lifetime which is extremely short lived and an unacceptable replacement part 

Have you put 600 miles on them since they were replaced as they may have become damaged due to an inferior replacement product and the only replacement part available 

If you find they are damaged ( distorted ) when you check them   I will tell you what to purchase to fix the problem 

Not sure myself about your  body mounts causing the problem  but best to be repairing them also to get back to that Cadillac ride that these cars do very much better than other year Cadillacs when they are driving as they should from the factory 

I do see that you have replaced many of the rear end suspension parts that could be a part of your issue 

Enjoy 

My last sentence means it is a good thing you have replaced the parts you have to get to the bottom of your problem which I see could be misunderstood as written 

Enjoy 

Luckily I read some past discussions on the trailing arm bushings, I went with Dan McNarry’s polurathane replacement bushings.

Without any pictures its very hard to figure out anything. Poor body mounts wouldn't make the car riding on jello. My guess its something else. And as Tony points out the replacement bushings are crap.

See Polyurethane Replacement Trailing Arm Bushings for some ideas. Maybe Dan still can make these replacement arms.

Maybe jello might have been a bad analogy,  it’s like a springing feeling almost like the shocks aren’t working. I’ve ruled the shocks out because I’ve gone through 3 sets.  I’m also hesitant to think it’s a body mount but I figured I’d get a second opinion.

while that may be an ugly cracked mount, it's not evident that it's a problem from this pic.
Bad rubber mounts are mounts that move, and they leave a tell tale trail;  the metal around and between the bushings would be shiny and their would either be black smearing of the rubber or rubber dust around it.    This is undisturbed, and there is rust on the metal in the middle of the brace, so this mount is not moving relative to the car.  

Dans custom made trailing arms are the only answer we have  for the rear trailing arm bushing issue  
Enjoy 

You can put rubber spacer they sell that insert in the  rear springs that will slow down the spring action you are explaining 

Just jack up the car that will expand the springs and insert the rubber spacers and drop the car  - a cheep fix 

The other option would be to replace the rear springs if they have lost there spring action over the years 

The springs are the only thing you have not changed at the rear suspension 

I do think the rubber inserts will work out

Enjoy 

An update on this,  I took Tony’s advice on the spring spacers,  and the car Sits, rides,  handles, and looks a heck of a lot better.  This solved half the problem,  the jello feeling,  I discovered was from the exhaust.  The car came a beautifully welded custom exhaust and they used universal hangers that are very tight, this almost made the exhaust feel like it was spring loaded and that spring feel transferred through the car when I hit a bump.  
Thanks for all the help.  

RSS

Photos

  • Add Photos
  • View All

Forum

Whoa there, you want how much??

Started by Robert Gonzalez in 1963/64 Cadillac Specific Discussion. Last reply by Robert Gonzalez 11 hours ago. 3 Replies

Ok, I’ve been on here for almost a decade. I KNOW we covet our cars and have always tried selling them at premium prices. But the bottom line, our cars rarely fetched prices over a covair. The…Continue

Free- 64 lower bumper bucket - Passenger side

Started by Michael Buonaccorso in For Sale. Last reply by Michael Buonaccorso yesterday. 2 Replies

This is in rough shape. Not only is there rust in the usual places but it is also bent. I replaced this piece on my car after an accident, but since this is a hard to come by piece, I figured someone…Continue

1964 Cadillac parts for sale... northern cali

Started by Jason in For Sale. Last reply by Jeremy on Friday. 1 Reply

Bill Hirsch cast iron gray exhaust and manifold paint (1 can) $20Bill hirsch Cadillac dark blue engine enamel high temp high gloss (2 cans) $40Convertible top latchValve coversHeadlight bezelRadioGas…Continue

Tags: Parts

63 4 door Cadillac

Started by Walt Timmerman in For Sale. Last reply by Jeremy on Friday. 7 Replies

Need to start parting this car out. Might be moving soon and if its not parted out, it'll be scrapped.Also have Motor and transmission from my 63 coupe deville for sale. will part out also.Was told…Continue

Blog Posts

Rumble Sound at 55-60 mph

Posted by Ray Schick on September 20, 2021 at 10:45pm 6 Comments

64 Coupe DeVille , while driving at 55-60 mph I have a oscillating rumble sound . Steering wheel does not shake or vibrate . Transmission mount looks good .Tires were replaced 2 years ago balanced and rebalanced recently. Axel bearings were just replaced, rear differential assembly was just replaced with a Posi track ,pinion bearings good. Fresh gear lube. Driveshaft checked and balanced the other day ,new center bearing installed and new bearing carrier assembly too. Trying to figure this…

Continue

1963 series 62 convertible transmission issue

Posted by Matthew VanDeWater on June 22, 2021 at 3:03pm 1 Comment

Hello I've been restoring a 63 for way to many years. Down to almost done, but have issue with trans linkage, when column in park shift rod 2 inches short. everything original. been trying to find picture of manual rod hooked up from under car to see position of linkage. was wondering if anybody has access for pictures. I wanted to see if my manual linkage is bent  wrong out of the trans if somebody dropped the trans or something. Doesn't make sense why it doesn't work. Thanks for any input…

Continue

New vehicle in the club

Posted by Patrick Westphal on June 17, 2021 at 4:00pm 1 Comment

I was successful in getting a vehicle from the New York contact I talked about at the last club meeting. I am still trying to figure out how to post a picture of the vehicle that is tied with this comment so if you see a random picture of a black convertible in a yard, that's me haha.  …

Continue

Torque converter grab when idling in Drive

Posted by Cliff Johnston on June 14, 2021 at 8:47pm 2 Comments

Hi Everyone, been quite a while since i have been on here.

I have had an issue with the idle on my 64 Coupe Deville ever since i have had it.

With the Idle set high enough that it is smooth, but still a nice idle, the RPM seems only slightly too high for the stall of the Torque Converter. And therefore it tends to sit there and grab and lunge a bit. So until now, i have been putting the car in Neutral at the lights to stop this happening.

I've had the car dyno tuned and…

Continue

Videos

  • Add Videos
  • View All

© 2021   Created by Jason Edge.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service