Regards from Finland!

I have owned 1964 sedan 62s from september 2020. I´ve repaired carb, oilpump, gaspump, replaced new coil and waterpump, new oil pan and trans oilpan gasgets and electric choke, new timing chain etc.

I parked the car in garage almost 8 months ago and took testdrive today.

Engine is great and carb works nice.

Somehow windows and power seat was not working. I used windows few monts ago when car was pushed outside to -10 celsius degrees for one day. Window fuse is ok and test pen showed connection is ok. Any tips? Seat and window have same fuse, right? What about relay?

T

Views: 52

Reply to This

Replies to This Discussion

Check for broken wires in the door jamb. This is a common problem since the wires flex every time the door is opened. After 57 years they can break. It is easy to remove the rubber boot and check.

Thank you for help and excellent pictures!

I checked the wires and looked like someone has repaired them previously. While cheking wires and fuse box I noticed that there was 2 loosen wires hanging above the box. I guess at least other one has loosen when I took power to electric choke. I connected them on the right side of fusebox connectors and windows and seat was ok!

The other, very short, wire was deep among harnesses and I noticed it like by chance. This was for windows.

T

The photos do  explain that as clearly  as is possible 

Great post and a very needed and necessary repair that needs doing in most of our cars at some point in time 

Enjoy 

RSS

Photos

  • Add Photos
  • View All

Forum

63 Hydra-Matic won't shift out of first

Started by Norm Waters in 1963/64 Cadillac Specific Discussion. Last reply by Norm Waters 3 hours ago. 7 Replies

Hello everyone. I had a perfectly good shifting Hydra-Matic transmission until I elected to fix the leak at the dip stick tube. I just did a quick seal with gasket maker since my current tube is…Continue

Rear brake lock up when cold

Started by Cliff Johnston in 1963/64 Cadillac Specific Discussion. Last reply by Tony and Ginny 429 19 hours ago. 1 Reply

Hi everyone, ever since getting the car back on the road, the rear brakes grab when they are cold and I’m moving at slow speed.  Once I get along the road and stop they are fine. I see some posts…Continue

Vacuum advance

Started by Thomas Yarri in 1963/64 Cadillac Specific Discussion. Last reply by Thomas Yarri yesterday. 4 Replies

Good afternoon to all my fellow Cadillac owners! I have a question about the vacuum advance on my car. The car is a 64 without a/c and a Rochester carburetor. I noticed that I have vacuum at the port…Continue

Blog Posts

1963 series 62 convertible transmission issue

Posted by Matthew VanDeWater on June 22, 2021 at 3:03pm 1 Comment

Hello I've been restoring a 63 for way to many years. Down to almost done, but have issue with trans linkage, when column in park shift rod 2 inches short. everything original. been trying to find picture of manual rod hooked up from under car to see position of linkage. was wondering if anybody has access for pictures. I wanted to see if my manual linkage is bent  wrong out of the trans if somebody dropped the trans or something. Doesn't make sense why it doesn't work. Thanks for any input…

Continue

New vehicle in the club

Posted by Patrick Westphal on June 17, 2021 at 4:00pm 1 Comment

I was successful in getting a vehicle from the New York contact I talked about at the last club meeting. I am still trying to figure out how to post a picture of the vehicle that is tied with this comment so if you see a random picture of a black convertible in a yard, that's me haha.  …

Continue

Torque converter grab when idling in Drive

Posted by Cliff Johnston on June 14, 2021 at 8:47pm 2 Comments

Hi Everyone, been quite a while since i have been on here.

I have had an issue with the idle on my 64 Coupe Deville ever since i have had it.

With the Idle set high enough that it is smooth, but still a nice idle, the RPM seems only slightly too high for the stall of the Torque Converter. And therefore it tends to sit there and grab and lunge a bit. So until now, i have been putting the car in Neutral at the lights to stop this happening.

I've had the car dyno tuned and…

Continue

Can you help? Driveshaft Question....

Posted by Chris on May 30, 2021 at 8:55am 1 Comment

Hello!

Newbie to the group here - we have already found tons of invaluable information on the board, so thanks! We are restoring a 1963 Series 62 Convertible. We are wondering if anyone knows of a source to buy the propellor yoke flange (that bolts to the pinion flange) for the driveshaft? One of our ears partially broke off. Not sure if we can buy just the yoke flange as an aftermarket part, or if it has to be rebuilt by a welder/fab guy? Maybe a salvage yard for a source? Again, any…

Continue

Videos

  • Add Videos
  • View All

© 2021   Created by Jason Edge.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service